dijous, 17 de maig del 2007

27 DE MAIG, ELS CATALANS DECIDIM A LES NOSTRES VILES!




Sí... ja fa uns dies que ho notem... s'acosten les eleccions municipals. És època en que els candidats dels diferents partits polítics van al mercat a buscar els tomàquets més macos, fan petons a les nenes i nens petits, s'acosten a preocupar-se dels problemes dels veïns, es prenen cafès a les terrasses dels bars, passegen pels barris de classe treballadora, prometen inversions en cultura i ajudes als més desfavorits... tot això, però, amb càmeres de televisió i fotògrafs al seu darrere per trobar una imatge amable. Però la resta de l'any què? La resta de l'any mentides, interessos i corrupció.

Eleccions rere eleccions, els ciutadans tenim menys poder decisori en el dia a dia de la nostre ciutat, on les majories absolutes (o no absolutes) ens imposen un model de ciutat corrupte, liberal i autoritari, sense que els treballadors i treballadores hi puguem fer res en contra. On és doncs la democràcia?

Cal doncs, que apostem per una democràcia real, on nosaltres, la classe treballadora puguem construir espais de contrapoder, on siguem nosaltres els que decidim com gestionar les polítiques dels nostres municipis. On la nostra veu no quedi ofegada per la burocràcia, el model neoliberal i els seus tics dictatorials.

Una bona opció és donar suport amb el nostre vot a aquelles candidatures dels nostres municipis que donin un suport explícit i directe als moviments socials i de base de la nostra vila. Les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) són, doncs, una bona alternativa rupturista, amb polítiques participatives, de respecte pel nostre territori, de defensa de la classe treballadora i de clam per la llibertat dels Països Catalans. Són candidatures formades per persones amb inquietuds a la seva vila, a la seva comarca i als Països Catalans. Una mitjà més per assolir l'emancipació nacional i de classe.

A més a més, no ens podem oblidar que als altres territoris dels Països Catalans sota ocupació espanyola (Illes Balears i País Valencià) a més a més estan cridats el mateix dia 27 de maig a votar per les eleccions ja no només municipals, sinó també pels parlaments autonòmics. Però les CUP tan sols són llistes d'àmbit municipal. Així doncs, no sembla que hi hagi pas cap alternativa a la abstenció, la posició més intel·ligent per a la Esquerra Independentista a les eleccions al parlament.

A les nostres mans està seguir recorrent el camí cap a la emancipació de la classe treballadora, cap a la supressió del patriarcat, cap a la llibertat del poble català.
(Espot electoral de la Candidatura d'Unitat Popular de Terrassa per a les eleccions municipals 2007)