dimecres, 4 de juliol del 2007

ELS JOVES DE TORÀ CONDEMNATS PERÒ NO EMPRESONATS


Tres joves naturals de Torà van ser detinguts per odre del Jutge Garzón l’abril del 2003 acusats d'haver participat en diversos atacs amb artefactes incendiaris els anys 2001 i 2002. El jutge Fernando Grande-Marlaska els ha condemnat a un any i sis mesos de presó. Al no tenir antecedents penals es lliuraran de la presò.

La fiscalia espanyola acusava als tres joves d'haver atemptat amb un artefacte incendiari el domicili d'un regidor del PP de Torà, i d'haver col·locat explosius en diversos caixers de Sant Llorenç de Morunys (el Solsonès) i a Sant Martí de Tous (l'Anoia). També els acusava d'haver col·locat un artefacte explosiu al centre de radioenllaç que hi ha a Montmaneu (l'Anoia).

Aquest cas va moure a tots els moviments socials per a recolzar als tres joves. Sobretot després que un d’ells denunciés haver patit tortures per part dels Mossos d’Esquadra. Però finalment aquest cas va ser arxivat.

Tot i que Jordi Vilaseca, Jordi Torné i Antoni Codina, s’han lliurat d’entrar a presò, la politica repressiva de l’estat espanyol s’ha sortit amb la seva, fent callar les veus dissidents, empresonant-les i torturant-les amb total impunitat.

Però han de saber que això no acaba així, ni la repressió, ni les detencions ni les tortures ens poden silenciar.