dimarts, 29 de maig del 2007

RCTV: EN DEFENSA DE LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ O (RE)INTENT DE COP D’ESTAT A VENEÇUELA?



El 28 de desembre de l’any 2006, el president de Veneçuela Hugo Chavez va anunciar que no renovaria els permisos per a que la televisió privada Radio Caracas Television (RCTV) continués emetent pel canal 2. Tots el mitjans d’informació d’arreu del món se’n varen fer ressò, fins el dia d’avui, que encara dura la “polèmica”. Finalment, el 27 de maig del 2007, el permisos per utilitzar l’espai del canal 2 van exhaurir per a RCTV i dona pas en el seu lloc a un nou canal de televisió TVES (Televisora Venezolana Social).

Però no interessa dir la realitat. En cap cas es tracta d’un tancament de RCTV, sinó que és una No renovació de llicència i pot continuar exercint com a fet fins ara. A més a més, el Govern Veneçolà insta al poble de Veneçuela a treballar en el projecte del nou canal de televisió, ja que l’oc de l’espectre radioelèctric pertany a tots i cada un dels veneçolans. Això respon a un intent de democratització de la informació, en paraules de William Lara, Ministre del Poder Popular de la Comunicació i Informació. A més a més, els mitjans d’informació alternatius i els afins a l’estat defensen la decisió del govern d’Hugo Chavez.

La oposició, que controla els mitjans de comunicació privats, diuen que la No renovació de les llicencies de RCTV tracta d’un atemptat contra la llei d’expressió, i crispa els ànims d’una població que realment està més preocupada per no poder veure la seva telenovel·la preferida. A més a més, compten amb el suport dels Mass Media internacionals, que plantegen la No renovació com a un tancament de la emissora i un atemptat contra els drets humans.

RCTV és una empresa privada que obeeix als interessos capitalistes dels seus amos, afins a les politiques dels Estats Units d’Amèrica i els països capitalistes. Com és d’esperar, la informació tractada en aquest mitjà de comunicació (així com en els altres mitjans de comunicació privats de Veneçuela) han estat encaminats a informar tan sols d’allò que els interessa i com els interessa, atacant constantment al Govern Veneçolà fins al punt de ser un dels instigadors al intent de cop d’estat de l’abril del 2002 (sense recolzament de les classes popular) per derrocar Chavez, posant la veu d’alarma a cada intent de nacionalització dels recursos naturals del país, han afavorit a l’alienació del poble veneçolà difonen una cultura classista i consumista, a vetat cantautors mítics com Alí Primera, a negat la cultura popular als seus telespectadors, a criminalitzat les esquerres, a propiciat la precarietat laboral, i sobre tot a faltat a qualsevol norma ètica i moral no tan sols periodística, sinó també humana.

Els propietaris de RCTV van utilitzar la televisió com a eina per donar suport a l’intent de cop d’estat de la dreta els dies 11,12 i 13 d’abril del 2002, manipulant fets i imatges i provocant la mort de veneçolans i l’augment de problemes socials. Així doncs, cal no només No renovar la llicència, sino tancar d’una vegada i per totes aquests mitjans de comunicació al servei del capital i del poder a qualsevol preu (encara que sigui la mort) i democratitzar-los, nacionalitzar-los i sigui el poble qui decideixi com gestionar-lo.


“PUNTDEMIRA.BLOGSPOT.COM SE SUMA A LA BIENVENIDA DE TVES!”


articles relacionats:




1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies companys, només dir-vos que també hi col.locat un enllaç al vostre blog.

És important recolçar a Veneçuela i el seu porcés revolucionari, que sapiguen que no estan sols i que fem arribar la realitat que amagen els mitjans.

Si podeu, feu arribar el logo de recolçament a més gent

Salutacions revolucionàries i una forta abraçada

Josep Mª (Viejoblues)

http://www.viejoblues.com/Bitacora