dimarts, 29 de maig del 2007

GUANYA L'ABSTENCIÓ, PERÒ LA ESQUERRA INDEPENDENTISTA AVANÇA




Un cop més, l'abstenció a les eleccions municipals de Catalunya han estat les triomfadores. El passat diumenge 27 de maig, un 53,8% dels votants van exercir el vot, xifra que quelcom significa alguna cosa si un 46,20% dels ciutadans amb edat legal per exercir el vot va anar als col·legis electorals. Del 2003 al 2007 l'abstenció a les eleccions municipals a augmentat un 7,67%.
Així doncs queda patent que les politiques populistes i reformistes dels partits tradicionals (PSC-PSOE, CiU, ERC, PP i ICV-EUiA) fallen i que no acontenten als ciutadans. El sistema polític de democràcia burgesa ha quedat deslegitimitzat amb la forta abstenció, ja no tan sols als Països Catalans, sinó arreu de l’estat espanyol. Tot i això, cal lluitar en tots els àmbits (si, inclús l’institucional) per tal d’assolir els nostres objectius de classe i de poble.

Al Principat, el PSC-PSOE ha estat el partit polític que ha aconseguit més vots, uns 924.275, però això si, en perd 179.576 (1.103.851)... i així tots els partits tradicionals, que no han sumat, tan sols han restat. Significant és la gran davallada de vots d’ICV-EUiA i ERC, forces que s’han dit sempre d’esquerres, però la seva política al govern del tripartit els ha pasat factura. La repressió i les mentides no ajuden a guanyar vots (això només li funciona a Sarkozy).

Significatiu és també l’augment de vots i de regidors de les Candidatures d’Unitat Popular, que han ampliat significativament la seva presencia en diferents ajuntaments dels Països Catalans, assolint 6 regidors i regidores en capitals de comarca. Arreu dels Països Catalans, les CUP han obtingut 19.689 vots, que es materialitzen en 22 regidors. A més a més, si contem les plataformes en les que les CUP també hi eren presents (com les CAV al Vallès, Um9 de Ribes o CUPA d’Arbúcies entre d’altres) els vots augmenten a 48 regidors, assolits gràcies als vots de 35.877 catalans i catalanes.

Destacar també els resultats de CIUTADANS-Partido de la ciudadania, que ha vist com les seves esperances i conviccions d’arrasar a les eleccions s’han plasmat tan sols en 13 regidors i demostra que la política de demagògia, mentida i ultraespanyolisme ranci els porta cap a la marginalitat. Així com els resultats d’altres partits d’ultradreta com Moviment Social República, Democràcia Nacional o España 2000, que demostren portar unes politiques que demostren no tan sols que no tenen incidència en el poble català, sinò que a més a més han de ser del tot exhaurides i il·legalitzades.

Cal lamentar i preocupar-se però, de l’augment de vots i regidors de Plataforma Per Catalunya (PxC). Un partit xenòfob i espanyolista que amb 12.425 vots i 17 regidors amenaça en portar unes politiques del tot inacceptables a ajuntaments com Vic, Manlleu o Cervera, on han assolit una situació privilegiada en els ajuntaments d’aquestes poblacions, entre d’altres. Cal denunciar les polítiques racistes, feixistes i espanyolistes d’aquest partit polític en tot moment i no tolerar cap acció ni política del partit liderat pel franquista Josep Anglada.

Al País Valencia, en les autonòmiques, més del de sempre.... El PP (i incomprensiblement) torna a guanyar per “golejada”. No se’n adonen els valencians que són el territori amb més polítics corruptes per metre quadrat (més inclús que Marbella!). I a les Illes Balears el PP de Jaume Matas per fi perd la seva hegemonia i si vol governar haurà de pactar... Però continua estant tan malament com sempre...