dimecres, 9 de maig del 2007

ESTAT ESPANYOL, ESTAT TERRORISTA: EUSKAL HERRIA SENSE VEU NI VOT


Un cop més, l'estat espanyol nega els drets més elementals a un poble. Nega el dret a expressar-se a una gran part del poble basc, prohibint el vot independentista. El Tribunal Suprem Espanyol a impugnat la totalitat de les candidatures d'Abertzale Sozialistak Batasuna (ASB), unes 251 llistes, i 133 d'Acció Nacionalista Basca (ANB). Aquesta decisió del Tribunal Suprem Espanyol prové de les demandes del Ministeri Fiscal, a càrrec del Fiscal Conde Pumpido, després de rebre el 4 de Maig ordres del Govern Espanyol contra les candidatures de la Esquerra Abertzale.

Així doncs, el govern del PSOE ataca directament a un ja fràgil próces de pau a Euskal Herria, després de la treva declarada per Euskadi Ta Askatasuna (ETA) el març del 2006. Però aquesta “negociació” no ha servit per intentar assolir la pau, sinò per continuar atacant al independentisme basc mitjançant la repressió, perseguint a membres de la esquerra abertzale, condemnant-los, torturant-los, prohibint actes, prohibint manifestacions i negant els drets politics de milers de bascs.

I no importa que 83.000 signatures donin suport a les candidatures d'ASB, o que ANB tingui anys d'història darrera seu, sense cap “taca” en el seu curriculum polític. Per al PSOE o PP el més important és atacar a qualsevol tipus de veu que s'alci a favor de la independencia d'Euskal Herria, imposant un espanyolisme refusat per gran part del poble basc. Els mateixos que s'omplen la boca de democràcia són els que no respecten les regles del seu propi joc. Tot serveix per tal d'imposar les idees de una Espanya repressora.

Però tampoc ens podem oblidar del PNB, que parla del dret del poble basc a decidir el seu futur, però a la vegada reprimeixen fortament a la esquerra Abertzale, usant a la Ertzaintza per atacar en qualsevol acte o manifestació independentista. A més, cal destacar que el Tribunal Suprem, per tal de prohibir que la Esquerra Abertzale es presentés a les eleccions municipals, s'ha basat en uns informes realitzats per la Ertzaintza en que apunta a 15.000 persones presents a les llistes d'ASB i ANB que possiblement tinguin lligams amb organitzacions abertzales com LAB (sindicat abertzale totalment legalitzat), Batasuna, Segi, Coordinadores de Presos Politics... El que més sorprén de l'informe es que cap d'aquestes persones han estat mai jutjades pel “delicte” de ser independentista a Euskal Herria.

El 5 de maig milers de persones es van manifestar pels carrers de Vitoria i Bilbao contra la decisió del Tribunal Suprem Espanyol i les maniobres del PSOE, el PP i tots aquells que han atemptat contra el dret de la Esquerra Abertzale a poder triar el seus representants en els seus propis municipis. De ben segur que el proper 12 de maig, a la manifestació que es realitzarà a Bilbao, milers de persones més tornaran a sortir al carrer per fer sentir la seva veu.

Si realment volien la pau a Euskal Herria (cosa que està bastant en dubte des que va començar la treva d'ETA), poden estar segurs que les seves polítiques són totalment contraproduents.