dilluns, 16 de juliol del 2007

30 persones aturen les obres de l'Ave a Sants

(extret de BarriSants.org)
dilluns, 16 juliol 2007


Aquesta matinada, cap a les 5:30 hores, una trentena de persones de diferents barris han decidit aturar les obres del TAV (Tren d’Alta Velocitat) a la seva arribada a Sants des de l’Hospitalet de Llobregat. La protesta és una crítica a unes obres que resulten molestes i innecessàries i una crítica al model en sí del TAV. Per fer-ho, s'han encadenat a dalt i a la base d’algunes de les màquines que allà hi treballen, així com han bloquejat un dels accessos de maquinària pesada a les obres de les vies a l'alçada de la parada de metro de Santa Eulàlia per la sortida de Riera Blanca. Alhora hi ha una concentració de suport de gent que està arribant de diferents punts de l'àrea metropolitana. Un grup de veïns del barri de Santa Eulàlia de l'Hospitalet han expressat el seu suport amb una cassolada espontània a l'acció de protesta. També protesten pel judici que se celebrarà aquesta setmana per decidir si es desallotja la casa ocupada Can Vies, pròxima a les obres.


12:00 Les persones encadenades a la maquinària a l'alçada de terra han estat deslligades e identificats. Dues persones s'han encadenat a un bidó de ciment a l'entrada de les obres de l'Estació de Sants a la plaça Joan Peiró.


14:30 Sembla ser que totes les persones que donaven suport a les dues persones encadenades al bidó de Sants Estació, han estat identificades per agents dels Mossos d'Esquadra i estan sent desallotjats dels voltants del pàrquing de la estació, sota acusació de resistència a l'autoritat


Per altra banda els sis activistes encadenats a dalt de tot de les grues de les obres de l'AVE a l'estació de Santa Eulàlia estan sent baixats per la policia. Dos d'ells ja han estat desencadenats i se'ls han endut amb furgó policial (encara no s'ha concretat si cap a la comissaria de les Corts o cap a la d'Hospitalet). Les quatre persones restants hauran de ser baixats amb l'ajuda d'una gran grua que en aquest moments està sent col.locada als voltants. Encara no sabem si aquests fets causaran la interrupció de la xarxa del tren de rodalies.


17:00: Encara queden dues persones penjades de l'acció d'aquest matí. Una persona que estava donant suport des de fora de l'acció ha estat detinguda. Les persones lligades al bidó a l'Estació de Sants han estat deslligades. Dues persones més acaben de penjar-se en una màquina al c/Juan Ramón Jiménez amb Av.Carrilet al barri de la Torrassa de l'Hospitalet. 18:00: Despengen als dos que quedaven penjats del matí a Sta. Eulàlia. 22:00: Els dos activistes de la Torrassa encara estan allà.


La gent es concentra davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Hospitalet on hi ha sis persones detingues que sembla ser que no surtiran fins demà.




COMUNICAT

"Els barris en lluita contra la seva destrucció

Aquesta matinada, un nombrós grup de persones de barri hem decidit aturar les obres del TAV (Tren d'Alta Velocitat) a la seva arribada a Sants des de l'Hospitalet de Llobregat. Per fer-ho, ens hem encadenat a dalt i a la base d'algunes de les màquines que allà hi treballen, així com hem bloquejat un dels accessos de maquinària pesada a les obres de les vies.


Hem decidit aturar les obres del TAV, interrompre el màxim temps possible aquesta obra que ens destrossa els nervis cada dia i cada nit des de fa ja més d'un any i que perpetua i és un pas més en la destrucció d'aquest barri. A més a més, suposa una inversió descomunal en una infraestructura accessible a només una porció petita de la població mentre les rodalies i altres equipaments públics són notícia per les seves deficiències. La destrucció del territori que comporta el TAV per allà on passa ha estat denunciada ja arreu de l'estat, i aquí també ho volem fer.


Hem decidit aturar les obres per dir prou, per dir que n'estem fartes de que les diferents administracions facin i desfacin a gust mentre que els que paguem sempre som les mateixes, la gent dels barris. Perquè aquesta obra no només no resol una de les reivindicacions històriques del barri com és el soterrament de les vies per no tenir un barri dividit en quadrants, sinò que l'accentua construint-hi un calaix de 16 metres d'alçada. I aquí no passa res. Perquè l'Ajuntament decideix que junt amb l'arribada del TAV al barri cal fer una nova reordenació urbanística. No pels veïns i veïnes, no atenent a les carències que té aquest barri, no fent front als processos especulatius que ja públicament ofeguen a la població sino que es planteja construir nous edificis, perpetuant la dificultat d'accés a un habitatge digne a la major part de la població.


Hem decidit aturar les obres del TAV perquè estem fartes de que ens imposin un model de ciutat de cara al turisme i als negocis, i no per les persones que hi vivim. Sense anar més lluny, al nostre barri tenim en marxa l'ampliació de l'estació de Sants, que farà més gran l'hotel i la zona comercial, havent expropiat a nombroses veïnes. El mateix per tota la façana del C/ Sant Antoni, on s'hi està construint un nou hotel i la polèmica Torre Malaya, denunciada per nombroses entitats veïnals. I així, en un seguit de casos, com la construció del centre comercial a les Arenes, la requalificació a La Bordeta, el procés de Can Batlló, la Ciutat Judicial o la operació Gran Via 2, i molts altres. Tot responent a un procés d'el·litització i estetificació dels barris que juga en contra dels i les que sempre hem viscut aquí i veiem com les possibilitats de romandre i tenir una vida digne al nostre barri són dinamitades a cop de decret, projecte, UPAS, mossos i excavadora.


Hem aturat les obres del TAV perquè patim l'altre cara de la moneda d'aquest model de ciutat: la precarietat, la inestabilitat i la repressió. Així, mentre es produeixen entre 20 i 30 expropiacions al dia de qui no pot arribar a pagar aquests preus sense sentit, també patim els desallotjaments que intenten acabar amb una alternativa de fet que porta més de 15 anys al barri com és l'okupació de vivendes i d'espais socials. Aquest any han desallotjat a més de 40 persones en el desallotjament de 10 cases, el darrer el de les vivendes i espais socials al C/Miquel Àngel i estem a l'espera del judici contra el CSA Can Vies, que ja té més de deu anys de vida.


Hem aturat aquestes obres perquè algun dia havíem de dir prou, de fer sentir que n'estem tipes de que ens trepitgin, ens anorrein i de que a sobre ens segrestin i ens reprimeixin quan aixequem la veu. Animem a totes les persones de tots els barris a propagar la resposta en contra d'aquest model de ciutat i de les seves dinàmiques que atempten contra les mateixes persones que la fan funcionar.


Amics i amigues d'Alícia Ferrín

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

Anònim ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Wireless, I hope you enjoy. The address is http://wireless-brasil.blogspot.com. A hug.

Anònim ha dit...

Si, probablement per la qual cosa es